Urológia, Gasztroenterológia, Ultrahang, Neurológia,

Sebészet, Fül-orr-gégészet, Gyermek gasztroenterológia,

Gyermek neurológia, Foglalkozás egészségügy, Pszichológia

Magánrendelés

Laktációs tanácsadás, Dietetika, Logopédia, Magán vérvételi hely

Urológia, Gasztroenterológia, Gyermek gasztroenterológia, Gyermek neurológia, Ultrahang, Neurológia, Sebészet, Fül-orr-gégészet, Foglalkozás egészségügy, Pszichológia Magánrendelés

Laktációs tanácsadás, Dietetika, Magán vérvételi hely

tel:+36707750857

labor tel:+36707757058

maganrendeles.silvicola@gmail.com

Foglalási_naptár

Laktációs (szoptatási) tanácsadás

Jelen állás alapján mind a hazai, mind a nemzetközi szakmai szervezetek a szoptatást tartják a csecsemőtáplálás ideális módjának 6 hónapos korig kizárólagosan, majd kiegészítő táplálás mellett 2 éves korig a részlegesen.

Ahhoz, hogy egy édesanya sikeres legyen a szoptatásban, megfelelő információkra és támogatásra is szüksége van, mely sokszor hiányzik a mai gyakorlatban.

Az édesanyák sok ellentmondó tanácsot kaphatnak, melyek közül nehéz kiválasztania a megfelelőt.

Fontos tudni, hogy a kezdeti, vagy akár a később előforduló nehézségek is többnyire megoldhatóak, szakszerű segítség mellett az anya és a kisbaba átlendülhet rajtuk, és a szoptatás addig tarthat, amíg az anya és a baba is élvezik azt.

 

Ki a laktációs tanácsadó?

A laktációs szaktanácsadó olyan specialista, aki a szoptató anya és a szoptatott csecsemő különleges igényeit szem előtt tartva megelőzi, felismeri illetve segít megoldani a szoptatással kapcsolatos problémákat.

 

Kiknek ajánljuk?

A gyakorlati jellegű tanácsadást leginkább azoknak az anyáknak ajánljuk, akik szeretnék szoptatni babájukat, de valamilyen nehézségbe ütköznek.

 

Mi történik a tanácsadás alatt?

Alapos beszélgetés során megismerik az előzményeket, megvizsgálják az anya mellét, a gyermek száját, nyelvét, izomzatát, megfigyelik a szoptatás folyamatát, az elhelyezkedést, a baba mellre tapadását, anya és gyermeke viselkedését. Ha szükséges további vizsgálatokat javasolnak. Segítenek a kényelmes testhelyzet megtalálásában, segítenek kijavítani a mellre tapadással kapcsolatos nehézségeket, hogy a szoptatás hatékony legyen, ne fájjon, és megfelelő mennyiségű tej termelődjön – anya és gyermeke nagy megelégedettségére. Igyekeznek oldani az anya szorongásait, eloszlatni aggodalmait.

A szoptatási ambulancia nem pusztán laktációs tanácsadás – itt egyenrangú felek keresik a személyre szóló megoldást a problémára. Az értő figyelem segítségével, az anyával együtt gondolkodva, a szoptatást megfigyelve, a probléma okát könnyebb megtalálni és megoldási lehetőségeket lehet felkínálni.